Školní rok 2009/2010

22.6.10 KryptaHRDINOVÉ A OBĚTI

Žáci  9.A a 9.B navštívili  22.6.2010 autentické místo boje  československých parašutistů

v chrámu a kryptě Cyrila a Metoděje v Resslově ulici. Sedm parašutistů bojovalo 18.6.1942 proti  stonásobné přesile. Na výzvu , aby se vzdali, odpověděli:

„ NEVZDÁME SE! NIKDY! JSME ČEŠI!“

Viděli jsme místa, kde probíhaly boje.  Kostel, kryptu, vyslechli jsme zajímavý výklad průvodkyně , který doplnil film o okolnostech uskutečnění atentátu na R. Heydricha a jeho důsledcích.

Výstava v památníku stále upozorňuje – za svobodu je třeba bojovat !

4.6.10 Vlasti nazdarV pátek se konečně umoudřilo počasí a tak byla nálada daleko lepší. Vydali jsme se na Folimanku, jako stejný den minulého roku. Konal se tam Den brannosti vzor 1938 – tedy akce „ Vlasti nazdar“. Šli jsme všichni – 1. i 2. stupeň. Bylo to prima: vědomostní soutěže z dějin Československa, praktické ukázky a soutěže v dovednostech, ukázky výcviku služebních a záchranářských psů, vojenská technika období 1. republiky, stejnokroje četníků, ukázka boje proti narušitelům československé státnosti z r. 1938 a současná policejní a hasičská technika. Absolvovali jsme téměř všechny discipliny a moc se nám den „Vlasti nazdar“ líbil. Máme i nějaké fotografie.

Studijní třídy

Po přijetí žáků do gymnázií doplňujeme studijní 6. a 7. třídy.

Přípravná třída

Ještě 5 volných míst pro předškoláky (cizince, děti s odkladem školní docházky, ...)

Prvňáčci

Učíme klasické psaní. Rozvíjíme jemnou motoriku. Ve vyšších třídách žákům v psaní jednoduchého písma nebráníme.

Přijímání žáků

V některých třídách máme ještě volná místa.

O informace žádejte na skola@nasmetance.cz

25.6.10 Předávání vysvědčení (Jakub Koreis)

Celoživotní zážitek pro rodiče a hlavně naše prvňáčky. Vysvědčení dětem rozdával útočník HC Sparta Jakub Koreis.

Děkuji Jakubovi a hokejovému klubu HC Sparta za návštěvu, dárky a těšíme se na další spolupráci. Vícě čtěte zde.

Přejeme všem dětem a jejich rodinám krásné pohodové léto, prázdniny plné slunce, radosti a lásky. V září se na Vás všechny těšíme!

Vedení a všichni ze ZŠ Na Smetance.

24.6 sraz ve 20:30 u školy. Rodiče, kamarády a lampióny vezměte s sebou.

19.5.2010 Terezín

Tak se nám to podařilo. 19. května jsme ráno nasedli do autobusu směr Terezín. Jeli jsme s cestovní kanceláří, měli jsme tedy zajištěnou přednášku  i prohlídku Muzea Ghetta.

Ve školním roce 2009/2010 se žáci 2. stupně jako každoročně účastnili Olympiády v českém jazyce. Ze školního kola postoupili do obvodního Eliška Špálová a Martin Hruška, žáci 9. A. V obvodním kole obsadila Eliška 10. místo a Martin si svým 3. místem zajistil postup do krajského kola.

V recitační soutěži Pražské poetické setkání naši školu v obvodním kole reprezentovali žáci 9. A Valtr Kolban a Petr Strobach, dívky zastupovala Eliška Pravencová ze 6. A. Valtr získal čestné uznání poroty.

Tak a je to tady. Odpočítavám poslední dny nezapomenutelného života na této škole. Přesně za 3O školních dní opustíme tuto školu s nadhernými vzpomínkami a nějakou tou slzičkou v očích.

Já vzpomínám jak jsem 1. září 2001 v šatečkách, aktovkou na zádech a květinou pro paní učitelku v ruce napjatě čekala až vstoupím do té budovy, která mne poznamená na celý život. Paní učitelka mě zařadila do dvojice k malé blondýnce Karolínce s kterou jsem si sedla a prošla s ní krušné začátky první třídy. A pak # to šlo dál a dál... konec prvního stupně, nástup na druhý.

Vážení přátelé a absolventi,

zveme Vás na výstavu školy Smetanka v časech a Škaredá středa.

Překlad stránek

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Kvalita ovzduší

DDM P2