Školní rok 2017/2018

Máme za sebou další školní rok, školní zvonek utichl a škola upadla do letního spánku.

Všichni ze Smetanky přejí rodičům, dětem a jejich celým rodinám i ostatním čtenářům našich stránek pohodové prosluněné léto, hodně klidu a spousty nových zážitků.

Opět se na Vás těšíme 3. září, kdy startujeme naplno nový školní rok 2018/2019.

2018-06-27 Lanové centrum FTVS 2.AVe středu 27. června přijaly žáci z 2. A třídy pozvání na Teambuldingovou akci, která se konala v FTVS UK. Akce byla součástí projektu „Pohyb pro inkluzi – lanové centrum“. Kluci i dívky si mohli vyzkoušet svou zručnost a odvahu na lanové dráze nebo orientaci v překážkovém terénu. Všem se program líbil a spokojené tváře dětí můžete vidět na webu školy.

Projekt „Naši sousedé“ pokračuje dál, tentokrát je naším cílem Slovinsko. V době od 10. do 12.10.2018 navštívíme mnoho přírodních a historických zajímavostí - vyhlídku Vogel, soutěsku Vintgar, Predjamský hrad, Postojenské jeskyně, jezero Bled a příjemná přístavní města.

Pokud máte zájem prožít  s námi další výlet, neváhejte a přihlaste se co nejdříve: máme poslední volná místa

Přihlášky si vyzvedněte u pí ředitelky

2018-06-21 Mezinárodní den jógyDne 21.6.2018 byl Mezinárodní den jógy. Naši školu navštívila delegace z indického velvyslanectví a proběhla krátká ukázka cvičení jógy pro naše prvňáčky.

2018-06-13 IZSV úterý 12. června 2018 se žáci 7. - 9. ročníků zúčastnili projektového dne se s IZS. Městská policie připravila pro žáky zajímavý program, ve kterém se propojovaly přednášky s nácvikem praktických dovedností, byl čas i na dotazy. Každé stanoviště bylo něčím zajímavé.

Zástupci z řad hasičů trpělivě odpovídali na dotazy o své práci, všechny zajímala i problematika kyberprostoru, pozornost přitahovaly i zbraně. Všichni dokázali, že si z předchozích let hodně pamatují i ze zdravovědy, procvičili si první pomoc.

Letošní novinkou byla beseda s dětmi z výchovného ústavu. Pro mnohé z nás bylo překvapením, jak rychle a snadno se lze dostat do péče výchovného ústavu a jak přísná pravidla zde jsou.

IX.A

2018-06-12 Projektový den ŘeckoUž devět let prožívají žáci šestých tříd jeden den ve starověkém Řecku. Projektový den je praktickým shrnutím poznatků z dějepisu, ale samozřejmě na vlastní kůži. Konají se olympijské hry, slavnostní symposion – tedy hostina, s Pythagorem řešíme, jak to vlastně je s Pythagorovou větou, hlavu všem dětem zamotá i Archimédes a jeho vytrvalé ponořování tělesa do kapaliny. Odpočinout se dá snad jen u zdobení amfor. Všichni jsme ten den patřičně anticky oblečeni, olympijští vítězové dostávají vavřínové věnce, řecké dívky se otáčejí v kuchyni. A nikdo nepřemýšlí nad tím, že se vlastně celý den pilně učí dějepis. Na závěr ještě kvízové otázky, hodnocení celého dne a závěrečný kruh s pozdravem. Podívejte se, jak se nám letos dařilo.

- pn, dw, ič, kp, pk -

2018-05-04 08 ŠvP Váňův statekLetos se vypravil druhý stupeň Smetanky na Vysočinu, pár kilometrů od Pelhřimova.

Uvítal nás Váňův statek, upravený, pohodlný a zalitý sluncem. Kromě učení na nás čekala celopobytová odpolední hra s vesmírnou tématikou, instruktoři a obětavý personál kuchyně. Sluníčko vyhřálo vodu v bazénu, příroda okolo si dala záležet, abychom měli dostatek čerstvého vzduchu a žáby u rybníčka denně hlasitě kuňkaly na dobrou noc. Byli jsme sami uprostřed krásné krajiny, do světa jsme vyrazili po svých na výlet do Pelhřimova. Do Muzea rekordů a kuriozit a na výstavu Zlaté české ručičky. A už se blíží poslední večer s vyhlášením vítězů soutěže a diskotékou. Rozhodně se nikomu nechtělo do Prahy, zelený ráj na Vysočině nám učaroval.

-hp, aj, pn, zr, ič a děti-

Autobus už je na cestě a přepokládaný přijezd je mezi 13:00 a 13:30.

Děti dojely v pořádku.

Autobus právě vyrazil směr Praha.

Překlad stránek

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Kvalita ovzduší

DDM P2