Školní rok 2018/2019

2019-06-28 Loučení s žáky 9. třídNa konci školního roku 2018/2019 proběhlo tradiční loučení s žáky 9. tříd.

2019-06-27 Výlet do Prokopského údolí 8. třídyByl krásný letní den - předposlední letošního školního roku. Žáci 8. ročníku ho strávili na výletě v Prokopském údolí. Výlet byl hezký, a z fotek můžete vidět, že jsme si ho užili.

2019-06-26 Bowling 8. třídyaVe středu 26. června si žáci 8. tříd zahráli bowling - myslím že jim to docela šlo a hlavně že se dobře pobavili.

2019-06-24 Piknik v Rajské zahradě 8.A25.6. proběhl rozlučkový piknik 8.A třídy se školním rokem 2018/2019 v Rajské zahradě.

Přejeme všem dětem a jejich rodinám krásné pohodové léto, prázdniny plné slunce, radosti a lásky. V září se na Vás všechny těšíme!

Vedení a všichni ze ZŠ a MŠ Na Smetance.

2019-06-26 Den vodySe 4.B jsme navštívili Karlovo náměstí, kde jsme soutěžili o ceny, něco málo si o vodě zopakovali a něco nového se dozvěděli.
Poté jsme pokračovali do parku Gutovka, kde vodní hrátky pokračovaly ve vodním světě.

2019-06-25 Zemědělské muzeumDne 25.6. navštívili žáci 4.B zemědělské muzeum a jeho expozici rybářství. Byly nám objasněny funkce a význam rybníků a jejich propojení, vyzkoušeli jsme si interaktivní prvky a mohli vidět na živo i některé ryby našich rybníků.
Nakonec jsme vystoupali i do 4. patra na střešní zahradu, pokochat se výhledem na Prahu.

2019-06-21 KryptaV rámci připomenutí sedmdesátisedmého výročí operace Antropoid, atentátu na R. Heydricha a potažmo jejich statečného boje v kostele svatého Cyrila a Metoděje jsme s devátými třídami navštívili památník v Resslově ulici. Vše začalo standardně  ve škole.)) Nejprve jsme si vysvětlili okolnosti celé této odbojové akce, jež tak výrazně ovlivnila československé postavení v rámci protinacistického odboje. Nic nebránilo vydat se přímo na místo. V kryptě kostela jsme si vše ukázali a výkladem zabrousili i do větších detailů, ty nám nakonec ještě shrnul film o celé odbojové akci. Potěšilo nás, že žákyně a žáci devátých ročníků projevili skutečný zájem o toto téma a dokonce  jsme se i shodovali, že cítíme určité pohnutí v takto památných místech. Opět jsme viděli jak důležité je pečovat o vztah k vlastním dějinám  a společně si tyto úctyhodné činy našich předků připomínat.

Vážení rodiče,

dovoluji si Vás pozvat na společné setkání veřejnosti se zástupci Městské části    Prahy 2.

Setkání bude probíhat v úterý 25. 6.  od 18.00 ve velké tělocvičně naší školy.

Program jednání:

  1. Zahájení a uvítání účastníků
  2. Prezentace multifunkčního sportoviště
  3. Informace týkající se rekonstrukce multifunkčního sportoviště ve sportovním areálu Na Smetance 3, Praha 2
  4. Otázky a odpovědi
  5. Závěr

Budu velmi ráda, když nás podpoříte účastí na tomto setkání tak, aby multifunkční hřiště mohlo být dle projektu co nejdříve dokončeno. Děti, žáci i mládež Prahy 2 tak získají konečně důstojný prostor pro sportování.

Děkuji, s úctou Hana Vítová, ředitelka školy

 

V pátek 28.6. končí provoz školní družiny v 15:00.

Prosíme rodiče dětí, které zůstávají v ŠD a v ŠK, aby sdělili jejich odchod paní vychovatelkám do 26.6.

Podrobné informace o provozu ŠD budou uvedeny na nástěnce školní družiny.

Překlad stránek

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Kvalita ovzduší

DDM P2