Verze pro tisk

2016-11-11 Den válečných veteránůV slunečném, i když chladném pátečním dni 11. listopadu 2016 se konala na náměstí Míru akce pro školy, jež byla poctou válečným veteránům, zejména pak pilotům RAF. Akci tradičně pořádala MČ Praha 2, setkávání právě v tento den    připomíná mladým lidem hrdinství a odvahu těch, kteří bránili a brání svobodu. Symbol tohoto dne -vlčí mák- měl skoro každý. My jsme si je vytvořili sami, jak se můžete podívat na fotografiích. Součástí programu bylo také předání uměleckých děl, která vytvořili žáci jednotlivých škol. Obraz – koláž s tématikou RAF- vytvořili žáci IX.A a předávala jej žákyně této třídy Dominika Pilarská. Díla tradičně putují za našimi vojáky v zahraničních misích .

Během celého dne se všichni příchozí mohli na vlastní kůži seznámit s vojenskou technikou, soutěžit o ceny i hovořit s vojáky, členy vojenských záloh, zástupci ministerstva obrany a všemi, kdo připravovali bohatý program.

Součástí programu byla také přednáška odbornílů o RAF, jejich výstroji a výzbroji i o složitých situacích, které je v boji čekaly. Na odborný výklad vojáků se soustředily zejména dvojice, které za své školy následně soutěžily v kvízu.

Soutěž začíná!!!! Naši školu reprezentuje dvojice z VIII. A – Adéla Hrbáčková a Matyáš Hatcher.  Během soutěže jsme je hlasitě povzbuzujeme a držíme palce. Po napínavém klání nastává na vyhlašování vítězů a my můžeme spustit potlesk i pokřik Smetankaaaaaaaa naplno. Naši totiž  zvítězili!!!! Od pořadatelů získali věcné ceny  a  diplomy.

Hned po předání  cen přijali blahopřání paní ředitelky a nás všech, jsme na Adélu a Matyáše hrdí, gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

Odkaz na článek na webu Prahy 2.

-ič-

Překlad stránek

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Kvalita ovzduší

DDM P2