Verze pro tisk

20.12.2011 Skanzen KouřimV úterý 20.12.vyjeli žáci 1. stupně na předvánoční výlet do skanzenu v Kouřimi. Protože jely děti z 1. až 5. třídy, čekali na děti průvodci, kteří je po příjezdu rozdělili do 3 skupin. Mohli tak svůj výklad přizpůsobit věku žáků. I když bylo chladno, obloha byla modrá a sluníčko svítilo. Procházka kolem dřevěných chaloupek, mohutné stodoly s doškovou střechou a malého špejchárku byla příjemná. Skupiny se v rozlehlém skanzenu navzájem nerušily a děti se mohly ptát na všechno, co je zajímalo. Po důkladné prohlídce celého skanzenu si u východu zakoupily drobné suvenýry. Pak se spokojené a trochu i unavené usadily do autobusů. Při zpáteční cestě si sdělovaly své dojmy.


Ondra Bárta 5.A

Viděli jsme krásné chaloupky, chlívky a dokonce i došky a šindele na střechách. Uvnitř chalupy stromeček pověšený na stropě. Byla tam také stará pračka a zakonzervovaný včelín. Nejvíc se mi líbila malá hospůdka a zvonec na zvoničce, kterým se zvonilo ráno, odpoledne a večer klekání. Ve veliké stodole byly velmi staré nástroje pro hospodáře.


Jakub Dvořák 5.A

V autobuse byla legrace. Když jsme vystoupili,byla venku zima, ale chaloupky se mi moc líbily. Visely v nich stromečky ze stropu. V jedné špičkou dolů a ve druhé kmínkem dolů. Na nich byly místo skleněných ozdob ořechy, malá červená jablíčka a slaměné ozdoby. U vchodu jsem si koupil na památku pohled. Na skanzenu se mi líbilo a doufám, že brzy pojedeme na další prima výlet.

Překlad stránek

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Kvalita ovzduší

DDM P2